Powered By Blogger

6 Ağustos 2010 Cuma

BU BİR İÇ SAVAŞ.

Bazen bazı yazıları okuyup onlara dokunmak onları sevmek onlara aşık olmak istiyorum. Yazılara aşık oluyorum, onları hissediyorum, onların varlıklarıyla son derin nefesimi aldığımı zannediyorum. Görmediğin bir şeye dokunup onunla sevişmek gibi bir şey.

Ya da bilmediğin ama ilk defa dinlediğin bir şarkıyla ağlayıp, aşık olmayı istemek gibi bir şey.Bazı yüzleri görüp onlara bağlanmak, bazı şarkıları dinleyip aşık olmayı istemek, bazı yazıları okuyup onun teninden bir şeyler içmek arzusuyla yaşamak... Öpüşürken dudaklarının kıvrımını hissedebiliyorum, varoluş nedenim gözleremini önünde netleşiyor. Yüzeysel duyguları yaşarken derinleşip hissizleşebiliyorum. Derinleşirken somutluk ortadan kalkıyor ve soyut dünyada yapay mutluluklar sentezleyebiliyorum. ağlarken her türlü duyguyu hissetmek çok doğa üstü bir olay. ağlamayı seviyorum. ağlarken herşeyin netleşmesi. pollyannacılığı bırakıp gerçek dünyaya dönmeyi seviyorum.

Bazen öyle anlar geliyor ki, hani derler ya; "her şeyi bırakıp gitmek istiyorum". Her şeyi, hem de tanıdığım her şeyi bırakmak istiyorum. Bilmediğim insanlarla gülmek onlarla ağlamak onlarla hiç bilmediklerini paylaşmak istiyorum. Kimseye anlatamadığım şeyleri hiç düşünmeden onlara anlatmak istiyorum. Tanıdığım insanlara anlatırken sıkıldığım gerçeklerimi onların gerçeklerine katmak istiyorum.  Artık ikimizin olsun dediğim şeyler istiyorum. Sadece benim değil. aklıma geldikçe beni sıkıp körleştiren sırları adını bile bilmediğim birine anlatmak istiyorum. Onun ruhunda düşünmeyeni görmek istiyorum. Düşünmeyen bir ruh, yargılamayan insanlar, sebebi olmadan yapılan iyilikler, hesaplanmadan atılan adımları yaşamak istiyorum.

Çok değil 10 yıl öncesine kadar böyle hayatlar yaşarken şimdi düşüncesi belirginleşen bir insan olup, çıkar, menfaat savaşı yapıyorum. Savaşırken yoruluyorum, ama pes etmiyorum. Artık pes edip ruhsuz bir şeye bağlanmak, düşünmediğini bilmek istiyorum.

1 yorum:

  1. Nekadar savaş karşıtı düşünceler olsada savaşlar iyidir.İnsanı hızlı ve fazla şekilde güçlendirir.

    YanıtlaSil

HAPŞIRIK